Menu

Leuke dingen om te doen met je kids in de kerstvakantie!Leuke dingen om te doen met je kids in de kerstvakantie!

Nog maar een paar weken en dan is de laatste maand van het jaar alweer aangebroken. December staat op de stoep en al het leuks wat deze maand met zich meebrengt. De maand begint uiteraard met pakjesavond maar wordt al snel gevolgd door de kerstdagen en oud & nieuw. Heb je kinderen in huis rondlopen? Dan breekt ook nog eens voor hun de kerstvakantie aan. Even heerlijk 2 weken geen school en genieten van al het leukst wat de decembermaand te bieden heeft. Nog geen invulling voor de kerstvakantie maar wel op zoek naar inspiratie? Hier wat leuke tips!

Schaatsen

In het najaar openen de schaatsbanen in Nederland de deuren weer. De ijsbaan wordt nog een laatste keer glad gemaakt en jullie kunnen de schaatsen onderbinden om heerlijk een paar uurtjes te glibberen en te glijden. In de decembermaand heb je naast de gewone schaatsbanen vaak ook tijdelijke aangelegde schaatsbanen zoals in Amsterdam of Hoofddorp. Over het algemeen zijn deze banen vooral op kinderen gericht dus plezier is gegarandeerd. Je sluit je ochtendje of middagje schaatsen uiteraard af met warme chocolademelk met slagroom en wat lekkers. Ook dit kan bij zowel de normale als aangelegde schaatsbanen.

Museum of speelparadijs

Zijn jullie niet zulke schaatsfans? Dan is een bezoek aan een museum of speelparadijs natuurlijk ook ontzettend leuk. Er zijn verschillende musea in Nederland die zich speciaal richten op kinderen zoals Nemo of Naturalis. Naast dat het leuk is, is een museum ook nog eens zeer educatief voor kinderen. Ze leren hier op spelenderwijs. Een speelparadijs zoals Monkey Town is meestal ook wel een groot succes met kinderen. Ze kunnen hier de hele dag ravotten en hun energie kwijt terwijl je als ouder in het zitgedeelte je eigen ding kunt doen.

Weekendje of weekje weg

Wil je er liever gewoon even tussenuit? Dan is een weekendje of weekje weg in Nederland natuurlijk ook ontzettend leuk. Met een tal aan vakantieparken in ons land heb je altijd ruime keuze. Zo zijn er vakantieparken die midden op de Veluwe liggen, vakantieparken met zwembaden en vakantieparken met parcours in de bomen waar kinderen de dag van hun leven zullen beleven. Genoeg opties dus.

Knutsel- of spelletjesmiddag

Blijven jullie liever gewoon thuis? Dan is een middagje knutselen of spelletjes spelen natuurlijk ook hartstikke leuk. Voor inspiratie wat betreft een knutselwerkje, op internet is er genoeg te vinden. Net zoals leuke spellen voor buiten bijvoorbeeld. Laat je kindje wat vriendjes en/of vriendinnetjes uitnodigen en speel levend stratego of zet een speurtocht voor ze uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *