Menu

Tips bij het gebruik van een E-BikeTips bij het gebruik van een E-Bike

Een E-Bike bestaat uit verschillende onderdelen, die allemaal een grote rol spelen in de werking van de fiets. Voordat je een E-Bike aanschaft is het misschien goed om je te verdiepen in hoe de e-Bike werkt en wat de rol is van de verschillende onderdelen waar de E-Bike uit bestaat. Het is bijvoorbeeld handig om je in te lezen in de werking van de accu, maar daarnaast is het ook goed om voorbereidingen te treffen voor tijdens het fietsen. Ook kun je alvast wat reviews over Amslod.nl lezen voor ervaringen van anderen. 

Accu

De accu van een E-Bike speelt een hele belangrijke rol. Deze voorziet de motor namelijk van energie. Het is ook wel een batterij, die net als de accu van een telefoon leeg kan raken. Deze accu kun je dus ook weer opladen. De capaciteit van de accu kan per fiets verschillen en er zijn dan ook veel verschillende opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn veel E-Bikes met een accu van 400 Wh of 500 Wh. Het is echter ook een optie om voor een zwaardere accu te gaan: het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uit gaat en wat past bij hetgeen waar jij de E-Bike voor wilt gebruiken. Als je kiest voor een hogere accu, betekent dit dat deze meer energie oplevert waardoor je er ook langer mee kunt fietsen voordat je hem weer moet opladen. Bij het gebruik van de accu is het van belang om een aantal aandachtspunten in gedachten te houden. Zo moet je er voor zorgen dat de accu op een veilige plek ligt wanneer je deze oplaadt. Leg hem daarnaast niet in de zon maar leg hem op een droge plek. Als de E-Bike is gevallen is het van belang om de accu te controleren op eventuele schade. Het is belangrijk dat je bij het aanschaffen van de E-Bike de gebruiksaanwijzing goed doorleest. Zorg ervoor dat je een acculader hebt zodat je de accu kunt opladen wanneer deze leeg is. 

Tijdens het fietsen

Wanneer je de E-Bike hebt aangeschaft en je er klaar voor bent om hem te gaan gebruiken, zorg er dan voor dat je een aantal dingen doet ter voorbereiding op het fietsen. Als je een grote afstand wilt afleggen, zorg er dan voor dat de banden van de fiets goed zijn opgepompt. Bij lange afstanden is het ook van belang dat je de oplader meeneemt. Verder is het goed om de fiets zo in te stellen dat je optimale ondersteuning kunt ervaren. Je kunt bij veel wind in de rug bijvoorbeeld de trapondersteuning uitzetten. Als je juist een heuvel op moet fietsen of als je merkt dat je moeite krijgt om vooruit te komen, kun je de ondersteuning op de fiets hoger zetten. Zorg er voor dat je van tevoren goed weet hoe dit moet, zodat je tijdens het fietsen niet voor verrassingen komt te staan. Bij de Amslod E-Bike ervaringen kun je meer lezen over hoe anderen dit ervaren hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *