Menu

Infrarood verwarming ideaal voor in huisInfrarood verwarming ideaal voor in huis

De afgelopen maanden heb ik mijn huis helemaal omgegooid. Zo heb ik in iedere kamer een nieuwe vloer laten leggen, andere kleuren op de muren genomen en ook heb ik samen met mijn vrouw een aanbouw laten bouwen. Ons huis is ontzettend mooi geworden en wij zijn hier dan ook heel erg blij mee. Naast alle genoemde werkzaamheden hebben wij ook infrarood verwarming laten installeren. Deze vorm van verwarmen is zeer aangenaam, goed voor de portemonnee en staat ook nog eens ontzettend mooi in huis. Zo is een infrarood verwarmingspaneel verkrijgbaar in verschillende varianten en ik vertel je hier graag het een en ander over. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om een infrarood verwarmingspaneel te bestellen met een foto naar wens daarin verwerkt? Zo lijkt het net alsof je een schilderij aan de muur hebt hangen terwijl het in feite gewoon de verwarming is!

Infrarood verwarming is energiezuinig en prettig

Veel mensen ervaren infrarood verwarming als zeer prettig omdat de straling die van de panelen afkomt vergelijkbaar is met die van de zon. Zo warmt de infraroodstraling mensen en accessoires in de kamer zoals de bank op. Al binnen enkele seconden na het aanzetten van het infrarood verwarmingspaneel is de straling voelbaar. Het is dus niet langer nodig om de centrale verwarming uren van tevoren aan te zetten om het behaaglijk te maken in de kamer. Zelf hebben mijn vrouw en ik in meerdere ruimtes van onze woning deze techniek geïnstalleerd. Als ik nu bijvoorbeeld een uurtje aan het werk ga in mijn kantoor is het heel gemakkelijk om er warm bij te zitten. Voorheen was het nodig om de verwarming al even voor te laten branden, maar tegenwoordig hoeft dit dus niet meer. Daarnaast vind ik het prettig dat infrarood panelen branden op stroom en daarom is dit voor het milieu ook nog eens beter dan gas. Stroom kan schoon worden opgewerkt en met een centrale verwarming is dit natuurlijk wel even anders. Juist doordat een infrarood verwarmingspaneel dus zo snel opwarmt is het niet meer nodig om de hele dag verwarming aan te hebben staan. Nu in de zomermaanden hoeft dat sowieso niet maar in de winter zul je hier veel van merken.

Een infrarood verwarmingspaneel is stijlvol

Mijn vrouw en ik waren op zoek naar een alternatief voor de centrale verwarming in de woonkamer. Niet alleen omdat we iets zochten dat milieuvriendelijker was, maar ook omdat we heel erg houden van een strakke en nette inrichting. Infrarood verwarming draagt hier heel erg aan bij omdat de panelen een chique en mooie uitstraling hebben. Zo is het mogelijk om de infrarood verwarmingspanelen in meerdere kleuren en varianten te verkrijgen. Wist je dat het zelfs mogelijk is om een variant van glas, krijt of staal te bestellen? Ook is het mogelijk om dus je eigen foto te laten bedrukken op het paneel of er een soort van schilderij van te maken. Zo valt jouw verwarming dus helemaal niet meer op in de kamer. Ik heb zelfs varianten gezien waarbij het paneel aan het plafond wordt bevestigd waardoor deze helemaal aan het oog ontvalt.

Zoals je hoort zijn er veel mogelijkheden voor infrarood verwarmingspanelen waardoor je hier helemaal jouw eigen smaak in kunt laten terugkomen. Succes met de inrichting van jouw woning, ik hoop dat ik je met mijn tips en ervaring heb kunnen inspireren!