Menu

Goedkoop last minute naar CuraçaoGoedkoop last minute naar Curaçao

Heb je soms ook zin om er op het laatste moment even tussenuit te gaan? Wat dacht je ervan om een last minute te boeken naar een tropisch eiland? Het komt misschien niet zo direct in je op, maar met een leuke Last minute Curaçao beleef je de tijd van je leven. Het eiland in de Caraïbische Zee heeft wel 6 havens en is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Wat ik leuk vind aan dit eiland is dat je er heerlijk uren kunt luieren op het strand maar dat er ook tal van mogelijkheden zijn voor een leuke uitstap. En bovenal kun je er gewoon lekker Nederlands spreken.

 

Een actieve vakantie op Curaçao

Ben je graag actief bezig tijdens je vakantie dan ben je op Curaçao echt op je plaats. Het is er heerlijk om te fietsen of te mountainbiken. Maar ook een partijtje golfen of paardrijden behoort hier tot de mogelijkheden. Ook voor de waterratten onder ons is er van alles te doen zoals heerlijk zeilen, kajakken, parasailing, met de jetski de zee op en nog veel meer. Kortom je kunt er als sportieveling je hart ophalen. Daarnaast vind ik een bezoek aan de Hato-grotten een must. Door de eeuwen heen vormde de natuur hier magnifieke stalagmieten en stalactieten en bijna 2000 jaar geleden werden er in deze rotsen rotsschilderingen aangebracht. Ben je een dierenliefhebber? Dan raad ik je aan de exotische dieren te bezoeken die in het Christoffel National Park leven of de flamingo’s in het natuurgebied van Sint Willibrordus. 

 

Curaçao ontdekken

Omdat er zoveel te ontdekken is op het Bounty eiland vind ik het concept van fly-drive fantastisch. Je boekt een All-in last minute vakantie waarbij een huurauto is inbegrepen. Zo heb je de volledige vrijheid om het eiland te verkennen. Willemstad vind ik persoonlijk een mooie stad om mijn shopverslaving op te botvieren, maar ook om even een wandeling te maken over de beroemde Koning Emmabrug, ook wel bekend als pontjesbrug. Een bezoek aan het Sea Aquarium moet zeker op je to-dolijstje staan.

Daarnaast is Jan Thiel een van mijn favoriete plaatsen op het eiland. Het parelwitte strand is er fantastisch met een prachtig uitzicht. Je kunt er scubaduiken, snorkelen of met een Flyboard boven het water “vliegen”. 

Wil je eens helemaal iets anders doen, breng dan zeker een bezoek aan het Slavernij Museum. Ontzettend indrukwekkend en schokkend tegelijk. Je krijgt er een beeld van de manier waarop werd omgegaan met slaven en vindt er kunstwerken, tekeningen en beelden uit die tijd waarop deze omstandigheden worden weergegeven.