Menu

Ga door Tanzania rondreizen en beleef een onvergetelijke vakantieGa door Tanzania rondreizen en beleef een onvergetelijke vakantie

Tanzania is een groot land in Oost-Afrika en ga je door Tanzania rondreizen, dan kom je van alles tegen. Het land is rijk aan nationale parken waar je allerlei wilde dieren kunt zien, maar je vindt er ook witte stranden en de hoogste berg van Afrika. In Tanzania spreken ze Engels en Swahili, dus je zal er geen problemen hebben om wegwijs te worden. De hoofdstad is Dodoma, je kunt er betalen met Dollars, het weer is bijna altijd goed en het is er slechts 1 uur later dan in Nederland. Allerlei redenen om een van de Tanzania rondreizen te boeken en op het vliegtuig te stappen.

Tanzania rondreizen naar Kilimanjaro

De meeste Tanzania rondreizen gaan naar Kilimanjaro of naar een ander Nationaal Park. Mount Kilimanjaro is met bijna 6 kilometer de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg in de wereld. Er zijn verschillende routes die je neemt de berg op. Sommige zijn sneller en uitdagender dan andere, dus er is altijd wel een route die bij je past. Soms is een route die wat langer duurt beter, omdat je dan meer tijd hebt om aan het hoogteverschil te wennen. Een beklimming van mount Kilimanjaro levert je schitterende uitzichten op, een wisselvallig landschap en natuurlijk een bijzondere prestatie. Als je door Tanzania rondreizen wilt, dan mag een bezoekje aan deze berg eigenlijk niet ontbreken.

Op safari in Tanzania

Tanzania is het land in Afrika met de grootste concentratie wilde dieren en als een safari jou aantrekt, dan is de kans om je favoriete dier te spotten groot. Het meest bekende park is het Serengeti National Park waar je de grote migratie van miljoenen grazende dieren kunt bewonderen. Er worden veel Tanzania rondreizen aangeboden naar dit park, want het is een bijzonder groot park met een verscheidenheid aan bezienswaardigheden. In de Ngorongoro krater vind je de hoogste concentratie wilde dieren en dit is misschien wel het meest bijzondere nationale park van het land. Alleen al het afdalen in de krater is een ervaring die je niet mag missen.

Een mooie afsluiter

Aan het einde van de Tanzania rondreizen ga je vaak naar Zanzibar, een schitterend eiland voor de kust. Nadat je je avontuur in de nationale parken hebt beleefd kun je dan nog een paar dagen helemaal niets doen aan de witte stranden, de blauwe wateren en de pittoreske vissersdorpjes. Zanzibar is een ideaal eindpunt aan de Tanzania rondreizen, omdat je er al je indrukken op je in kunt laten werken. Het is een van de drie specerijen eilanden met plantages voor kaneel, nootmuskaat, peper en kruidnagel. En de hoofdstad Stone Town is bekend om de smalle steegjes, de Arabische en Afrikaanse invloeden en de gezellige restaurantjes.

Tanzania stelt niet teleur

Iedere liefhebber van natuur, strand en avontuur zal in Tanzania een onvergetelijke vakantie beleven. Kies je een van de Tanzania rondreizen van Tanzania Specialist, dan weet je zeker dat je goed georganiseerd op reis gaat. Een ander voordeel is dat de toegang tot de parken dan al bij de prijs zit inbegrepen. Ga rondreizen door Tanzania dit jaar en geniet ook van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.