Menu

De schoolvakanties in NederlandDe schoolvakanties in Nederland

Vakantie

Iedereen die nog op school zit kijkt altijd uit naar de grote schoolvakanties, per regio is het verschillend wanneer en hoelang je vakantie hebt maar de zomervakantie is meestal iets meer dan een maand.ALs je van de middelbare school naar een opleiding gaat maak je al vroeg in het jaar examen, hierdoor is het zo dat je dan al vroeg vakantie hebt en zo’n 2 maanden langer vakantie mag hebben dan andere klassen die nog geen examen hebben. Maar natuurlijk zijn er ook nog andere vakanties die gevierd worden in Nederland, zo heb je bijvoorbeeld ook de meivakantie en de herfstvakantie, deze zijn meestal 2 weken maar sommige scholen kiezen er ook voor om 1 week vakantie te geven.

Handig

Het is voor jezelf als student of als scholier erg handig om i het begin van je jaar op een papiertje of in je agenda van je gefloon te zetten wanneer je precies welke vakantie hebt, hierdoor weet je precies wanneer je vrij hebt en wanneer niet, ook zitten er dagen tussen zoals een studiedag of een nationale feestdag, schrijf dit dan ook in je agenda zodat je weet wat je kan verwachten en hierdoor vergeet je dit niet. Het zou je maar gebeuren dat je op een vrije dag naar school bent gegaan en ,merkt dat je voor een dichte deur staat, dan ben je voor niks je bed uitgegaan.

Schoolvakanties

Jaarkalender

In de jaarkalender van je school kan je zien welke dagen en welke weken je precies vakantie hebt, op deze manier zorg je voor duidelijkheid en dat is natuurlijk fijn om te weten. Je kan ook een extra kopietje maken voor thuis zodat ook iedereen thuis weet wanneer de vakantie is, zo kunnen hun weer een vakantie plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *