Menu

De mooiste bezienswaardigheden in DrentheDe mooiste bezienswaardigheden in Drenthe

Vakantie Drenthe

In de provincie Drenthe vind je vele natuur omdat het hier erg dunbevolkt is. Veel weiland en af en toe een klein dorpje zorgt voor een prachtig en rustig landschap. Het is een perfecte omgeving om wandelroutes te volgen of fietstochten te maken. Je kan hier eindeloos genieten van een mooi stuk Nederland met gezellige dorpen. De in Drenthe bezienswaardigheden zijn eindeloos en de moeite waard om te ontdekken.

Drenthe

De leukste dorpen en steden in Drenthe

Dorpen en steden in Drenthe hebben vaak nog een stedelijk karakter, historische boerderijen of pittoreske dorpen. Dit kom je niet vaak meer tegen en maakt het daarom ook extra bijzonder om te bekijken. Eén van die pittoreske dorpen is het Brinkdorp Orvelte, het is één van de mooiste. Het gehele dorp is een openluchtmuseum met de echte 19 -eeuwse sfeer. Je ontdekt hoe de mensen hier leefde, dit terwijl er in het hele dorp nog mensen wonen. Ook is het de moeite waard om naar Exloo te gaan, gelegen in een bosrijke omgeving. Je kan hier prima paardrijden, fietsen of lekker wandelen, een uitstap naar Emmen of Assen is ook prima te doen.

Schotse Hooglander in de Drentse natuur.

Musea en Nationale parken in Drenthe

Naast veel natuur kan je ook talloze musea en Nationale parken in Drenthe bezoeken. Een mooi Nationaal park is het Drentsche Aa, een lange beek langs 21 dorpen met authentieke boerderijen. Ook kan je een leuke wandeling maken door het Balloërveld met veel weide, zandverstuivingen en veenmeertjes. Een musea die je niet mag missen is het Hunebedcentrum in Borger. Drenthe staat bekend om zijn Hunebedden en die kan je hier bekijken. Veel informatie wordt er gegeven en je ontdekt veel over dit bijzondere stukje geschiedenis.